2019-08-18 11:20:55• hírek • Nagy Tímea

Így telt Mikolában a Családi Nap - Képgaléria

Szombaton tartották Mikolában a Családi Napot. A rendezvény idén is nagy sikert aratott a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt.

A sportos és a gasztronómiai programok mellett jutott bőven idő a hagyományőrzésre és a szórakozásra is, hiszen nyolc fellépő gondoskodott a délutáni színpadi műsorról, a délelőtt pedig az aktivitásé és a kulináris élvezeteké volt.

 

A főzőversenyre már reggel 9 órakor beveneztek a csapatok. A több órás sürgés-forgásnak a gyümölcseként 14 órakor a zsűri ízletes, magyaros fogásokat kóstolhatott. Miközben rotyogtak a bográcsok és sercegtek a sültek a szabadtéri tűzrakó helyeken, a sportterem és a focipálya is megtelt élettel. A gyermekek ügyességi akadálypályán bizonyították rátermettségüket, a felnőttek pedig gumicsizma- és tűsarkú dobó versenyekkel dobták fel a hangulatot.

 

Délután 16 óra környékén kezdetét vette a kulturális program a “kiserdőben” felállított színpadon, ahol a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák néptánccsoport, a mikolai Református Egyházi Kórus, az ököritófülpösi Fergeteges néptánccsoport, a szatmárnémeti Röpike néptánccsoport, a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület férfi-női népdalköre, a szárazberki Hármashatár Egyesület népdalcsoportja és Lehajló Rozmaring néptánccsoportja, a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület Gyöngyösbokréta néptánccsoportja képviselték a térség népi kincsestárát.

 

18 órától operett és táncdalfesztivál slágereket adtak elő budapesti művészek. 19 órától tartották a díjkiosztó ünnepséget. Fél nyolctól két órás utcabál kerekedett Robi és Szabi előadópáros és zenekaruk segítségével. 21:30-tól egy óriási tábortűz mellett zárult a program.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: